Jim Beuks

kunstschilder

Selecteer een pagina

Profiel

Jim Beuks is geboren op 27 augustus 1960 in Amsterdam. Zijn ouders waren pubers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor hen verliep de oorlog zeer verdrietig. Hun ervaringen draagt hij met zich mee. Hij heeft echter in zijn schilderwerk door de jaren heen, die weten om te zetten in geluksmomenten. Al vanaf kinds af aan werd zijn passie voor schilderen aangewakkerd en ontwikkelde hij zichzelf hierin. Hij vond zijn weg om zijn ouders’ verleden om te zetten op zijn eigen artistieke wijze. Later heeft hij les gehad bij schilder Johan Suttorp in Amsterdam. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het schildersvak. Deze sessies brachten hem op een ontdekkingstocht op zoek naar zijn eigen stijl.

Zijn inspiratie ligt vastgelegd in zijn ervaringen. Hij is gepassioneerd en koestert zijn lijnenspel.
Hij nodigt iedereen hierbij uit om deel te nemen op zijn artistieke reis. Nog steeds bestaat zijn grootste voldoening uit het overbrengen van plezier en verrassingsmomenten.

Jim werkt ook als senior purser bij een luchtvaartmaatschappij waardoor hij in aanraking komt met verschillende landschappen en culturen. Deze zorgen voor thema’s en kleuren die hij in zijn schilderijen verwerkt.
Daarnaast is Amsterdam, zijn geboortestad, het centrum van de Nederlandse kunst en cultuur. De stad waar hij nog steeds woont én zo van houdt!